שולחן עורך • "לזנייה" מצות בשרי

בופה No Comments on שולחן עורך • "לזנייה" מצות בשרי
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מתכון ייחודי של "לזנייה" מצות לאלו שאינם מקפידים על שרויה. (4 מנות)

החומרים:
2 עגבניות
6 מצות

המילוי:
1/2 ק"ג בשר בקר כתף טחון
4 ביצים
2/3 כוס קמח מצה או שקדים טחונים
2 בצלים בינונים טחונים דק
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כף תימין קצוץ דק
כפית רוזמרין קצוץ דק
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
קורט פלפל אנגלי טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
חרוסת עגבניות
4 עגבניות בשלות וקלופות
חצי כוס סילאן
חצי כוס שומשום קלוי
חצי כוס שקדים קלויים טחונים גס
חצי כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
קורט פלפל אנגלי טחון
2 כפות מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:
החרוסת – טוחנים את העגבניות הקלופות במעבד מזון למרקם חלק.
בסיר קטן לחמם את הסילאן, ולהוסיף לו את שאר המרכיבים ולמערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים את העגבניות הטחונות ולשמור בקירור.

הלזנייה – להשרות את המצות במים קרים למשך כחמש דקות, לסנן ולהספיג את הנוזלים בין שתי מגבות.
למערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
בתבנית אפייה למסדרים שכבות של מצה ועליה שכבה של כחצי ס"מ בשר טחון.
חוזרים על פעולה זו עם כל המצות, ועל המצה האחרונה לשמים עוד שכבת בשר.
פורסים את העגבניות לפרוסות עבות ולמסדרים על הלזנייה.
מתבלים את העגבניות במלח, פלפל, שמן זית ומעט תימין ורוזמרין קצוצים.
אופים בחום של 170 מעלות למשך כשלושים דקות.
מגישים עם החרוסת.

 

רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי
רק 80 ש"ח לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..
חייגו: 03-7580060



0 תגובות